Workshop Gronding

Eigen Ruimte Innemen, grenzen en begrenzen

Een goede gronding zorgt ervoor dat je je stevig, stabiel en meer in balans voelt.
Je kunt meer hebben, je wordt minder snel uit balans gebracht en daardoor minder afhankelijk van dat wat er om je heen gebeurt. Je bent meer in verbinding met je eigen innerlijke kracht.
Juist als je hoog of fijngevoelig bent is een gronding extra belangrijk omdat je door je gevoeligheid kwetsbaarder bent en gemakkelijker uit balans gebracht worden.
Misschien heb je ervaren dat na een gesprek met iemand je je leeg en uitgeput voelt, alsof al je energie weg is. Of dat een blij moment plotseling omslaat naar boosheid of verdriet. Alledaagse gebeurtenissen kunnen je snel uit het veld slaan, en negatieve opmerkingen van anderen kunnen dagenlang in je hoofd blijven malen. Dit kan enorm vermoeiend zijn.
Alles begint bij een goede gronding en het innemen van je eigen ruimte. Maar wat betekent dat precies en hoe doe je dat?
We raken vaak onze gronding kwijt wanneer we nare of pijnlijke ervaringen hebben. Het lijkt dan misschien gemakkelijker om deze gevoelens weg te stoppen of in ons hoofd te blijven zitten, er een verhaal te creëren. Dit kost echter veel energie en je gedachten blijven maar malen en malen. Voor je het weet, wordt van een mug een olifant gemaakt, doodvermoeiend!!!
Maar als we goed gegrond zijn, staan we stevig in het leven en kunnen we de werkelijke impact van deze ervaringen voelen en verwerken. Een goede gronding geeft ons de kracht om met deze gevoelens om te gaan, hoe onaangenaam ze ook zijn.
Het innemen van je eigen ruimte betekent dat je jezelf beschermt tegen anderen die over je grenzen gaan en je niet gezien of gehoord voelen. Maar wat zijn grenzen eigenlijk en hoe kun je ze bewaken? Hoe herken je wanneer je eigen ruimte wordt ingenomen en wat kun je eraan doen?
In deze workshop gaan we dieper in op het belang van gronding en het innemen van je eigen ruimte. Je leert eenvoudige technieken om hiermee aan de slag te gaan en ontdekt waarom en wanneer je je gronding verliest en hoe je dit kunt herstellen.

Als je goed gegrond bent en je eigen ruimte inneemt, zul je het volgende ervaren:

  • Stevigheid: je staat letterlijk steviger in het leven.
  •  Je komt in je unieke kracht te staan.
  • Helderheid en rust.
  • Je leeft in het hier en nu.
  • Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.
  •  Je bent minder vatbaar voor invloeden van buitenaf.
  •  Je kunt je energie behouden in plaats van het weg te geven aan anderen.
  • Je leeft vanuit je hart in plaats van je hoofd.
De workshop bestaat uit twee avonden.

Donderdag
Inloop
Start
Kosten

23 mei en 6 juni
18:45
19:00-22.00 uur
€ 75,00