Toen ik begin dit jaar aanklopte bij Wendy, was ik een wrak. Constant paniek en overmand door negatieve gedachten. Ik zat helemaal vast en wist werkelijk waar niet meer waar ik het zoeken moest.

Ik wilde rust in mijn hoofd en in mijn leven. Weer met beide benen krachtig op de grond en in het leven staan. Maar hoe?

Tijdens mijn 1e afspraak met Wendy heb ik naar mijn gevoel alleen maar zitten janken, zij leerde me “te gronden” en ik weet nog dat ik dacht en zeišŸ¤­: dit ga ik NOOIT kunnen zonder dat die criticus in mijn hoofd zijn waffel houdt!

Wendy heeft me na die afspraak een zelf ingesproken gronding oefening opgestuurd. Als ik voelde dat ik in overmand werd door paniek en negativiteit: oefening doen. De eerste tijd had ik dat wel tig keer per dag nodig…maar langzaamaan en na meerdere afspraken had ik ze steeds minder nodig.

De afspraken waren soms heftig en enorm confronterend met mijn eigen ik.

Maar nu, maanden later, kan ik niet geloven waar ik nu sta. Ik heb mijn oude baan na bijna 19 jaar vaarwel kunnen zeggen en ben een heel andere weg ingeslagen. Sta weer met beide voeten op de grond en kan mezelf weer horen denken zonder altijd maar negatief gezanik dat de overhand neemt.

Tuurlijk hoor ik hem nog wel eens, de criticus en zijn metgezellen, maar ik ben de baas nu! Ik luister naar ze maar zet ze daarna weer lekker op hun plek.

Lieve Wendy jij was de eerste belangrijke stap! Duizendmaal dank voor je geduld, je begrip en je lieve woorden.